Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glitter officieel beschuldigd van ontucht

Shownieuws

De voormalige Britse glamrocker Gary Glitter is vrijdag in Vietnam formeel in staat van beschuldiging gesteld wegens ontucht met twee minderjarige meisjes.

(Novum/AP) - De voormalige Britse glamrocker Gary Glitter is vrijdag in Vietnam formeel in staat van beschuldiging gesteld wegens ontucht met twee minderjarige meisjes. De 61-jarige Glitter wordt ervan verdacht twee meisjes van 10 en 11 jaar in zijn huis in de Zuid-Vietnamese kustplaats Vung Tau te hebben gekust, gestreeld en betast. Dat zegt aanklager Nguyen Van Xung.

Indien Glitter schuldig wordt bevonden, kan hij worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van tussen drie en zeven jaar. Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd is, werd op 19 november aangehouden toen hij in Ho Chi Minhstad aan boord wilde gaan van een vliegtuig naar Bangkok. Hij zit in voorlopige hechtenis in een gevangenis in de buurt van Vung Tau, waar hij sinds maart een huis huurde.

Glitter werd gearresteerd op verdenking van het hebben van seks met minderjarige meisjes. Dat valt volgens de aanklagers niet hard te maken. Seks met minderjarigen jonger dan 13 jaar staat in Vietnam gelijk aan verkrachting, waarvoor de doodstraf kan worden gegeven. Wel kan volgens de aanklagers worden bewezen dat Glitter obscene handelingen heeft verricht met in ieder geval de twee meisjes.

Eind december maakte Glitters advocaat, Le Thanh Kinh, bekend dat zijn cliënt de ouders van twee meisjes van 11 en 12 jaar geld heeft gegeven in ruil voor hun medewerking in de zaak tegen hem. Het is niet duidelijk of het om dezelfde meisjes gaat als die in de aanklacht worden genoemd.

In ruil voor het geld zouden de ouders gunstige verklaringen voor Glitter afleggen. Ook zouden ze de rechtbank schriftelijk verzoeken de zaak tegen de Brit te seponeren. Advocaat Le Thanh Kinh zei dat Glitter de families van de meisjes elk tweeduizend dollar (1650 euro) heeft betaald. Als de zaak voor de rechter komt, krijgt Glitter vanwege dit gebaar mogelijk een lichtere straf, denkt de raadsman. Kinh zei ook dat de ouders meer geld hadden geëist, respectievelijk tienduizend dollar (8.250 euro) en vijfduizend dollar (4.100 euro), maar dat ze uiteindelijk akkoord waren gegaan met tweeduizend dollar (1.650 euro).

Ex-glamrocker Glitter had in Vietnam een permanente verblijfsvergunning aangevraagd. In zijn vaderland Groot-Brittannië werd hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Hij kreeg vier maanden gevangenisstraf en kwam vrij nadat hij de helft van zijn straf had uitgezeten. Later vertrok hij naar Cambodja, waar de autoriteiten hem in 2002 op niet nader toegelichte gronden tot ongewenst persoon verklaarden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen