Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackson wil schikken in rechtszaak

Shownieuws

Janet Jackson wil een schikking treffen in de zaak tegen de man die persoonlijke spullen van haar en haar broer Michael Jackson gestolen zou hebben.

(Novum/AP) - Janet Jackson wil een schikking treffen in de zaak tegen de man die persoonlijke spullen van haar en haar broer Michael Jackson gestolen zou hebben. Ook de 'King of Pop' had een zaak lopen tegen de man, Henry Vaccaro. Hij staakte deze donderdag echter na twee jaar procederen. Hij eiste eerder tien miljoen dollar van Vaccaro, maar lijkt nu geen heil meer te zien in de zaak.

Vaccaro sloot enkele jaren geleden een deal met verschillende familieleden van Michael en Janet. De familie zou zijn gitaarbedrijf kopen. Toen de Jacksons Vaccaro niet betaalden spande de zakenman een rechtszaak tegen hen aan. Daarin werd een schikking getroffen, waarbij Vaccaro de kans kreeg een warenhuis vol met persoonlijke bezittingen van de Jacksons in zijn bezit te krijgen. Vaccaro betaalde de rekening van de opslagruimte, die de familie zelf niet kon voldoen. Daarmee werd de zakenman de eigenaar van duizenden persoonlijke bezittingen van de Jacksons.

Michael en Janet beweerden niets te maken te hebben met de deal van hun familieleden, en eisten hun spullen terug. Onder de betwiste bezittingen zouden onder meer een van Michaels eerste outfits uit zijn tijd bij de Jackson Five zijn. Verder zou het gaan om met goud versierde kostuums, financiële documenten, brieven en awards. Volgens de advocaat van Vaccaro bevinden zich onder de spullen ook seksueel getinte bezittingen zoals videotapes, en een tekening die de zanger gemaakt heeft van een 7-jarig jongetje.

De advocaat van Vaccaro verklaarde dat de zakenman de gehele collectie inmiddels verkocht heeft. Enkele spullen van Michael zijn aan de officier van justitie overgedragen tijdens de rechtszaak waarin de artiest beschuldigd werd van kindermisbruik. Hij werd daarvan in juni vorig jaar vrijgesproken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen