Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Domein genverbrander.nl te koop

Shownieuws

Het internetdomein genverbrander.nl is te koop. De ludieke actie verwijst naar een blunder van een paragnost die zijn informatie van internet lijkt te halen.

Het internetdomein genverbrander.nl is te koop. De ludieke actie verwijst naar een blunder van een televisieparagnost die zijn informatie van internet lijkt te hebben gehaald. De initiatiefnemer streeft naar een discussie tussen voor- en tegenstanders van parapsychologie.

Vorige maand kwam Robbert van den Broeke, paranormaal medium in het RTL4-programma 'Er is zoveel meer', in opspraak. De stichting Skepsis, die kritisch publiceert over het bovennatuurlijke, beschuldigde Van den Broeke van malafide praktijken.

Volgens Skepsis haalde Van den Broekezijn informatie van het internet. In de uitzending bezoekt het medium samen met presentatrice Irene Moors een vrouw. Zij zou in een vorig leven Hillegien Rozeboom hebben geheten en haar man was 'genverbrander', zei Van den Broeke. De informatie over Rozeboom bleek letterlijk op internet te staan, inclusief de spelfout in 'genverbrander' (geneverbrander).

De verkoper van het domein, Stef Oomen, zegt paranormaal begaafd te zijn en volgde de zaak op de voet. Omdat zij streeft naar een 'eerlijke discussie' over het bovennatuurlijke, besloot ze tot een tegenactie. Ze claimde het internetdomein 'genverbrander', dat zij bij opbod verkoopt. "Ik had kritische vragen over dingen in het programma die niet leken te kloppen." Het bieden begint bij vijfhonderd euro.

Het geld dat genverbrander.nl mogelijk opbrengt, geeft Oomen aan Vogelbescherming Nederland. "Ik wil er geen slaatje uit slaan en ik houd ontzettend veel van dieren." Nog niemand heeft een bod uitgebracht. Oomen hoopt op aandacht uit het bedrijfsleven, bijvoorbeeld van een jeneverbrander.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen