Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Jon Stewart benaderd voor Oscars'

Shownieuws

Jon Stewart is 'grappig, respectloos en slim'. Dat vindt de producer van de Oscars. Dankzij deze kwaliteiten is Stewart benaderd voor de presentatie.

(Novum/AP) - Jon Stewart is grappig, respectloos en slim. Dankzij deze kwaliteiten presenteert hij hoogstwaarschijnlijk de 78e editie van de Oscaruitreiking. De geruchten dat hij hiervoor is benaderd, zijn donderdagavond bevestigd door de producer van de Oscar Academy Awards.

Stewart zou veel van de kwaliteiten van eerdere presentatoren hebben, vindt de producer van de Acadamy Awards. "Jon is het voorbeeld van de perfecte gastheer. Slim, respectloos en grappig", zegt producer Gil Cates.

Stewart (43) is gastheer van de Amerikaanse show 'The daily show with Jon Stewart'. De show heeft zeven Emmy's en een Peabody gewonnen. De stand-up comedian is ook te zien in verschillende films, zoals 'The faculty', 'Death to smoochy' en 'Big Daddy'. "Als artiest ben ik zeer vereerd dat ik deze show mag presenteren", reageert Stewart.

De keuze van Stewart past in de traditie om stand-up comedians de Oscars te laten presenteren. De afgelopen jaren hebben onder anderen Bob Hope, Johnny Carson en Whoopi Goldberg de presentatie verzorgd. De geruchten over Stewart kwamen op gang nadat Chris Rock vertrok als presentator

De 78e Academy Awards worden 5 maart uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen