Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vriendinnetje voor Winnie de Pooh

Shownieuws

Winnie de Pooh krijgt eindelijk een vriendinnetje. De honingliefhebber doet al 80 jaar zonder, maar Disney vond het tijd voor een frisse wind.

Winnie de Pooh krijgt eindelijk een vriendinnetje. De honingliefhebber doet al 80 jaar zonder, maar in het kader van zijn tachtigjarig bestaan heeft Disney besloten dat het tijd is voor een frisse wind. Vriendje Christopher Robin wordt vervangen door een 6-jarig roodharig stoer meisje. Dat meldt BBC.

Disney had in eerste instantie bedenkingen over de plannen. "Maar uiteindelijk vonden we dat de personages tijdloos zijn en echt toe waren aan iets nieuws. Het introduceren van een nieuw personage was de perfecte oplossing", aldus het bedrijf.

Omdat Winnie de Pooh dit jaar tachtig jaar bestaat brengt Disney een nieuwe serie verhalen rondom de beer en zijn vriendjes uit. Die zijn volgens het bedrijf helemaal in lijn met de originele vertellingen van AA Milne's boek uit 1926. "Tijgetje en Pooh staan meer dan ooit voor vertrouwen, vriendschap en geluk", meldt Disney.

De vervanging van Christopher lijkt overigens in niets op het origineel. Het jongetje in het boek is namelijk gebaseerd op Milne's zoon, Christopher Robin Milne.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen