Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter voorkomt ongelukken

Shownieuws

Het lezen van Harry Potter-boeken voorkomt ongelukken. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door het John Radcliffe ziekenhuis in Oxford.

Het lezen van Harry Potter-boeken voorkomt ongelukken, omdat lezende kinderen binnenblijven. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door het John Radcliffe-ziekenhuis in de Engelse stad Oxford en gepubliceerd in het British Medical Journal. Onderzoekers hebben gekeken naar het aantal kinderen dat voor behandeling naar de eerste hulpafdeling van het ziekenhuis moesten komen toen de laatste twee boeken over de tovenaarsleerling uitkwamen.

Het aantal patiëntjes werd geteld in het weekeind in 2003 toen 'Harry Potter and the order of the phoenix' in de schappen kwam en in het weekeind in 2005 toen 'Harry Potter and the Half-Blood Prince' uitkwam. Het aantal was bijna gehalveerd tegenover andere weekeinden.

Harry Potter is het geesteskind van J.K. Rowling, die zich inmiddels de rijkste vrouw van Engeland mag noemen. De auteur heeft zes boeken over Potter geschreven en een zevende is op komst. Ook zijn de eerste vier boeken over de tovenaarsleerling verfilmd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen