Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Williams moet schadevergoeding afstaan

Shownieuws

Robbie Williams moet de schadevergoeding die aan hem wordt uitbetaald schenken aan een homofonds, vinden homorechtenorganisaties.

Robbie Williams moet de schadevergoeding die binnenkort aan hem wordt uitbetaald afstaan aan een fonds voor homo's. Dat vindt de Britse homorechtenorgansatie Outrage. Onlangs won de zanger smaadzaken tegen People magazine, Star en Hot Stars magazine. Die hadden artikelen geplaatst waarin staat dat Robbie homo is. De rechter bepaalde dat dit schadelijk is voor zijn imago.

Outrage-woordvoerder Peter Tatchell, zegt dat Williams zijn homoseksuele fans kan geruststellen door het geld te doneren. "Wat zijn bedoeling ook is geweest, als hij dat niet doet creëert hij de impressie dat het een schande is om homo te zijn." Volgens Tatchell heeft Robbie een bedrag van bijna driehonderdduizend euro ontvangen.

Vorig jaar meldde bovengenoemde bladen dat Robbie in zijn biografie 'Feel' misleidende informatie geeft. In het boek staat dat de zanger alleen seks heeft met vrouwen. In het nummer 'Old before I die' zingt Robbie te twijfelen aan zijn heteroseksualiteit. Outrage is bang dat de popster daarmee 'met de gevoelens van homo's speelt' om meer platen te verkopen. "Met een donatie kan Robbie bewijzen dat dit niet zo is", vindt de organisatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen