Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Koblenko wil handtekening voor handtekening

Shownieuws

Victoria Koblenko wil dat de fans die haar vragen om hun handtekening op amnesty.nl zetten in het kader van een actie.

Voormalig GTST-actrice Victoria Koblenko wil dat fans die haar vragen om een handtekening hun handtekening op de website van Amnesty International zetten. De actrice doet dit in het kader van een actie van de mensenrechtenorganisatie. Amnesty vraagt samen met tien prominente Nederlanders aandacht voor tien gewetensgevangenen in verschillende werelddelen. Iedere prominente Nederlander voert op eigen wijze actie voor een gevangene.

De actie is zaterdag op de Dag van de Mensenrechten met een ontbijt in Amsterdam van start gegaan met genodigden en de prominente Nederlanders, waaronder Victoria Koblenko, Frits Barend en Hadassah de Boer. Katja Schuurman en Tygo Gernandt, die de komende tijd ook actie zullen voeren, waren tijdens het ontbijt wegens andere werkzaamheden niet aanwezig.

Koblenko vindt het belangrijk dat acties zoals deze worden georganiseerd. "Zonder brede steun van veel mensen kunnen organisaties zoals Amnesty vrij weinig", vertelde de actrice aan Novum Nieuws. Volgens Hadassah de Boer is het ook van belang dat aandacht wordt geschonken aan de gevangenen. "Het is voor die mensen belangrijk dat je een geluid laat horen, zodat ze weten dat er aan ze wordt gedacht", zei de presentatrice. "En dat al die regeringen weten dat ze kritisch in de gaten worden gehouden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen