Kies je favoriete radiostation

Dossiers

U2 beloond door Amnesty International

Shownieuws

U2 is door Amnesty International beloond met de '2005 Ambassador of Conscience Award' voor hun inzet voor mensenrechten.

De Ierse rockband U2 is door Amnesty International beloond met een prestigieuze prijs, meldt de Britse omroep BBC. De '2005 Ambassador of Conscience Award' is een eerbetoon aan de 21 jaar toewijding van de band aan gelijke rechten in de wereld. Irene Khan van Amnesty zegt dat U2 met het samenbrengen van muziek en mensenrechten voor een doorbraak heeft gezorgd.

Khan vindt dat U2 meer heeft gedaan voor de mensenrechten in de wereld dan welke band ook. "Van Live Aid in 1985 tot Amnesty International's Conspiracy of Hope Tour in 1986, U2 heeft zonder meer de meeste interesse getoond in waar wij als organisatie voor staan", zegt ze. Ze voegt daaraan toe dat de band miljoenen mensen bewust heeft gemaakt van armoede, machteloosheid en onderdrukking. Khan doelt daarmee op nummers als 'Miss Sarajevo' en 'Mothers of the disappeared'.

U2 is nu bijna een jaar bezig met de Vertigo-tour. Deze maand reizen de vier door de Verenigde Staten, om volgend jaar verder te gaan in Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Japan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen