Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Katja vs Bridget was een hel'

Shownieuws

Als het aan Bridget Maasland ligt komt er geen tweede serie van 'Katja vs Bridget'. "Het was echt een hel. Het was zo zwaar", vertelt de presentatrice.

Als het aan Bridget Maasland ligt komt er geen tweede serie van 'Katja vs Bridget'. "Het was echt een hel. Het was zo zwaar", vertelt de presentatrice tegen Novum Nieuws. "Ik heb natuurlijk een dubbele baan, en deed vier programma's tegelijk." Bridget oppert dat presentatoren Patrick Lodiers en Eddy Zoey het gevecht maar met elkaar moeten aangaan in het volgend seizoen. "Of Sophie (Hilbrand) tegen Philemon (Wesseling), hoewel dat voor Sophie geen partij is", grapt ze.

In het BNN-programma gaat Bridget de strijd aan met collega Katja Schuurman. De dames streden al om wie van de twee de sterkste, de snelste en de grappigste is. Ook namen ze allebei een kerstsingle op: Katja met de jongens van De jeugd van tegenwoordig, Bridget met Jan Smit. Een andere opdracht was het inzamelen van geld voor het goede doel. Katja zamelt in voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan en Bridget voor haar eigen 'DutchPuppy- Foundation'.

Bridget bood aan naakt te poseren voor de Playboy, als het blad 150 duizend euro overmaakt naar haar stichting voor verwaarloosde en mishandelde honden. Playboy vond het bedrag te hoog, maar startte deze week een sms-actie om het geld alsnog bij elkaar te krijgen. "Ze hebben me al zo vaak benaderd, maar ik zag nooit een goede reden om het te doen", vertelt Bridget. "Dit goede doel leek mij de enige juiste reden. Voor mijn idealen zet ik mijn principes opzij."

De strijd tussen Katja en Bridget gaat hard tegen hard. Katja vond de acties van Bridget 'goedkoop', zo zei ze deze week in de krant. Bridget neemt de uitlatingen van Katja 'niet te serieus'. Op de vraag of ze denkt of Katja dit echt meende, lacht ze dan ook: "Ik mag hopen van niet. Zeker niet van een dame die haar lichaam heeft gebruikt voor haar carrière."

Wie van de dames de strijd gaat winnen wordt op 19 december in de laatste aflevering van 'Katja vs Bridget' bekendgemaakt. Of Bridget daadwerkelijk naakt in de 'Playboy' verschijnt zal dan eveneens blijken. Maar voor Bridget is de strijd al gestreden. Door alle publiciteit rondom haar 'DutchPuppy-Foundation' heeft zij hoe dan ook voor haar eigen gevoel ruimschoots gewonnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen