Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prijs voor bedenker 'Sopranos'

Shownieuws

'The Sopranos'-schrijver David Chase heeft de eerste 'Governor's award for filmmaking' ontvangen. Hij kreeg de prijs uit handen van gouverneur Richard J. Codey.

David Chase, bedenker en schrijver van dramaserie 'The Sopranos', heeft de eerste 'Governor's award for filmmaking' ontvangen. Hij kreeg de prijs vrijdag uit handen van gouverneur Richard J. Codey van New Jersey. "Davids creatieve schrijfstijl en rijke karakteromschrijving hebben geleid tot een product dat nooit eerder op tv te zien is geweest", prijst Codey de bedenker van de serie. "Het is een eer deze award aan een inwoner van Jersey te overhandigen."

In de dramaserie 'The Sopranos' staat het leven van maffiabaas Tony Soprano, eveneens uit New Jersey afkomstig, centraal. In de Verenigde Staten is de serie toe aan het zesde seizoen. Hoewel de Italiaanse gemeenschap in het land kritiek heeft op de stereotypen in het programma, roemen de meeste kijkers het om zijn originaliteit.

Chase zit veertig jaar in het vak en wordt nu met de prijs geëerd voor zijn bijdrage aan de film- en televisie-industrie van de buurstaat van New York. "Het is geweldig", zegt hij. "Ik ben hier opgegroeid en ken elk plekje. Om deel uit te maken van de continuïteit van dit gebied is fantastisch." 'Sopranos'-hoofdrolspelers James Gandolfini en Tony Sirico waren bij de uitreiking aanwezig. De prijs wordt voortaan jaarlijks uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen