Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Keeloperatie voor Status Quo-gitarist Rick Parfitt

Shownieuws

Status Quo-gitarist Rick Parfitt moet een operatie ondergaan aan zijn keel. Artsen ontdekte donderdag een gezwel dat moet worden onderzocht op kankercellen.

Status Quo-gitarist Rick Parfitt ondergaat binnenkort een operatie aan zijn keel. Artsen ontdekte donderdag een gezwel dat moet worden onderzocht op kankercellen. Dat meldt de Britse omroep BBC vrijdag. De Engelse rockband heeft alle optredens voorlopig afgezegd. Nieuwe concertdata worden vooralsnog niet gepland.

De 57-jarige Parfitt is een zware roker en staat bekend om zijn drank- en drugsverleden. De laatste jaren doet hij het rustiger aan, maar hij rookt nog steeds zo'n vijftig sigaretten per dag. Een woordvoerder van Status Quo laat weten dat de band het betreurt de fans te moeten teleurstellen, maar blij te zijn met het begrip. "De band kijkt ernaar uit iedereen snel weer te zien", zegt hij.

Status Quo scoorde wereldwijd hits met nummers als 'Down down' en 'Rockin' all over the world'. Dit jaar viert de groep het 40-jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan brachten de heren onlangs een dvd uit met de titel 'The party ain't over yet – 40 years of Status Quo'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen