Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Argentina Brunetti overleden

Shownieuws

Actrice Argentina Brunetti is dinsdag op 98-jarige leeftijd overleden in Rome. De actrice is in haar slaap overleden. Dit werd zondag bekendgemaakt.

Actrice Argentina Brunetti is dinsdag op 98-jarige leeftijd overleden in Rome. De actrice is in haar slaap overleden. Dit is zondag bekendgemaakt. De actrice is in Hollywood bekend door haar rol van Italiaanse immigrante in de klassieker 'It's a wonderful life' van regisseur Frank Capra.

Argentina Brunetti werd in 1907 geboren in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Toen ze drie jaar oud was stond ze voor het eerst op de planken in de opera 'Cavalleria Rusticana', waarmee ze door Europa en Zuid-Amerika toerde. De actrice was later te zien in verschillende films als 'The Caddy' en 'Holiday in Havana'. Verder speelde ze rollen in televisieseries als 'Kojak', 'The untouchables' en 'Everybody loves Raymond'.

Ook was Brunetti actief buiten de filmset. Ze was onder meer medeoprichter van de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie die jaarlijks de Golden Globe Awards uitreikt, en ze schreef haar autobiografie, 'In Sicilian company', die in oktober uitkwam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen