Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actie 3FM levert ruim 2 miljoen euro op

Shownieuws

De actie die de radiozender 3FM deze week voerde om geld in te zamelen voor het Afrikaanse Congo heeft 2,2 miljoen euro opgebracht.

De actie die de radiozender 3FM deze week voerde om geld in te zamelen voor het Afrikaanse Congo heeft 2,2 miljoen euro opgebracht. Een miljoen daarvan is geschonken door de regering. Het geld wordt door het Rode Kruis onder meer gebruikt om families te herenigen in het door een burgeroorlog geteisterde land.

De zogeheten 'serious request'-actie van 3FM hield in dat drie deejays zes dagen lang een marathonuitzending verzorgden vanuit een glazen huis op de Neude in Utrecht. Luisteraars en voorbijgangers konden bieden op platen, zendtijd en gesigneerde artikelen van artiesten en andere bekende Nederlanders.

De deejays, die vrijwillig zes dagen lang niets hebben gegeten, zijn tevreden met het bedrag. "Super", zei Giel Beelen op 3FM. "Ik wil iedereen bedanken die hier aan bijgedragen heeft."

Ook het Rode Kruis is 'heel gelukkig' met de opbrengst, zegt Julie Verhaar, die de radioactie voor de hulporganisatie coördineerde. "We zijn enorm blij dat 3FM de moed heeft om een actie te starten voor een stille ramp als deze." Het Rode Kruis zegt met het geld 'duizenden mensen extra' te kunnen helpen in Congo.

Een soortgelijke actie van 3FM voor Darfur bracht vorig jaar ruim 915 duizend euro op. Van dat geld wordt een ziekenhuis in de Sudanese regio gebouwd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen