Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Adopteer een kakkerlak'

Shownieuws

Mogelijke sponsors van een horrorfilm worden opgeroepen een kakkerlak te adopteren. De virtuele kakkerlakken spelen ook een rol in de film.

Mogelijke sponsors van studentenfilm Sssshht! worden opgeroepen een kakkerlak te adopteren. Dat vertelt producent Bouke van der Veer aan Novum Nieuws. De romantische horrorfilm gaat over een islamitisch stel dat de huwelijksnacht wil doorbrengen in een hotel in de bossen. Hun geluk wordt verstoord door een kakkerlakkenplaag.

De filmcrew is op internet de actie 'Adopteer een kakkerlak!' gestart. Op de site staat te lezen: 'Eenzaam? Adopteer een kakkerlak!' De lezer wordt verzocht voor tien tot vijftig euro adoptieouder te worden van een virtuele kakkerlak. "Naast hun drukke leven als figurant in onze film hebben ze namelijk stuk voor stuk behoefte aan een beetje liefde..."

De sponsoring is een aanvulling op de subsidie van de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam en de publieke omroep. Met hun gift steunen donateurs de productie van de korte film. Als blijk van dank ontvangt elke donateur een inlogcode voor een virtuele kakkerlak die als screensaver over zijn computerscherm loopt. De ongeveer twintig 'adoptiemama's en –papa's' zijn totnogtoe vooral vrienden en kennissen van de filmmakers. Ze zijn blij dat ze geen echte kakkerlak hebben gekregen, zegt Van der Veer.

De kakkerlakken in de film zijn virtuele creaties. "Kakkerlakken luisteren niet goed naar een regisseur," licht Van der Veer toe. Bovendien is het moeilijk in korte tijd zoveel kakkerlakken te kweken. "In de film zie je miljoenen kakkerlakken over de muren krioelen en mensen oppeuzelen."

De film is in juli te zien op het eindexamenfestival van de Filmacademie. In september zal de film ook worden vertoond op het Nederlands Film Festival. De film wordt door de Vara uitgezonden op televisie. De datum van de uitzending is nog niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen