Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johnny Rotten: Green Day is imitatie

Shownieuws

John Lydon vindt de huidige generatie punkbands maar na-apers. Volgens de ex-Sex-Pistols-zanger zouden de artiesten zich meer als individu moeten gedragen.

John Lydon vindt de huidige generatie punkbands maar na-apers. Dat zei de vroegere zanger van punkband The Sex Pistols in een chatsessie met de lezers van de Britse krant The Sun.

Een fan van hedendaagse bands als Green Day en Rancid kreeg van de Brit te horen: "Rot jij maar op! Jij mag ze goed vinden, maar ik doe het zeker niet. Het probleem met de latere punkbeweging is dat zij te veel imiteert." Volgens Lydon zouden de artiesten zich meer als individu moeten gedragen, net zoals de Pistols dat volgens hemzelf deden. "Hoe minder je er uitziet, klinkt en leeft als een punkband uit de jaren zeventig, hoe meer punk je in werkelijkheid bent."

De zanger die beroemd werd als Johnny Rotten acht de kans dat hij ooit nog met de Pistols zal optreden erg klein. Alleen wanneer er erg veel geld wordt betaald, wil Lydon nog met zijn vroegere band optreden. "Ik heb nog nooit iets voor het geld gedaan, maar ik ben er verdomde dol op", tikte Lydon.

The Sex Pistols waren in de jaren zeventig een omstreden punkband. In 1977 brachten zij 'God save the queen' uit. Hoewel de plaat niet op de radio werd gedraaid belandde hij meteen op nummer één in de hitlijsten. Op de dag dat koningin Elisabeth haar zilveren kroningsjubileum vierde, maakte de politie een einde aan een optreden van de punkgroep op een boot in de Theems.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen