Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sportpaleis Ahoy' wil in 2007 een theater worden

Shownieuws

Het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy' wil in 2007 in een theater veranderen. De directie wil het originele Sportpaleis, dat in 1971 werd gebouwd, gaan renoveren.

Het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy' wil in de zomer van 2007 in een theater veranderen. De directie wil het originele Sportpaleis, dat in 1971 werd gebouwd, grondig laten renoveren. Ahoy' moet na de verbouwing ruimte bieden aan 5000 extra bezoekers. Daarnaast wordt de akoestiek verbeterd. Dat heeft een woordvoerder van Ahoy' bekendgemaakt.

Nadat het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders onlangs het plan voor de bouw van het World Port Plaza Project had afgekeurd, is meteen besloten de huidige accommodatie van Ahoy' op te knappen. In de plannen voor het World Port Plaza Project zou Ahoy' naar een nieuw onderkomen in de omgeving van het voetbalstadion De Kuip verhuizen.

Het evenementencomplex werd in 1998 voor het laatst gerenoveerd. Ahoy' kreeg toen een nieuwe entree en werd uitgebreid met een hal van tienduizend vierkante meter. Hoewel de nieuwe plannen nog tot in detail uitgewerkt moeten worden, lijkt het erop dat Ahoy' voornamelijk de tribunes en de omlopen renoveert. Er komt een extra tribune. Door de nieuwe opzet moet de capaciteit van de zaal van 10.000 naar 15.000 bezoekers groeien.

Ahoy' wil het gebouw ook geschikt maken voor musicals en andere theaterproducties. Momenteel organiseert Ahoy' voornamelijk concerten en sportevenementen. Of de bereikbaarheid verbeterd wordt en de parkeermogelijkheden worden verruimd kon een woordvoerder niet zeggen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen