Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gary Glitter bekent slapen met 11-jarig meisje

Shownieuws

Gary Glitter heeft bekend dat een 11-jarig meisje bij hem in bed heeft geslapen, maar de 61-jarige Glitter ontkent dat sprake is geweest van seksueel contact.

De voormalige Britse glamrocker Gary Glitter, die op 19 november in het zuiden van Vietnam werd gearresteerd op verdenking van het hebben van seks met minderjarige meisjes, heeft bekend dat een 11-jarig meisje bij hem in bed heeft geslapen. Maar hij ontkent dat sprake is geweest van seksueel contact. Dat heeft de advocaat van de 61-jarige Glitter donderdag bekendgemaakt.

Glitter, wiens echte naam Paul Francis Gadd luidt, werd vorige maand aangehouden toen hij in Ho Chi Minhstad aan boord wilde gaan van een vliegtuig naar Bangkok. Hij zit in voorlopige hechtenis in een gevangenis in de buurt van de kustplaats Vung Tau, waar hij sinds maart een huis huurde.

Volgens de politie zijn er inmiddels verklaringen van vijf minderjarige meisjes met wie Glitter seks zou hebben gehad. De ex-glamrocker had in Vietnam een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning lopen. In Groot-Brittannië werd hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno. Hij kreeg vier maanden gevangenisstraf en kwam vrij nadat hij de helft had uitgezeten. Hij ging later naar Cambodja, waar de autoriteiten hem in 2002 op niet nader toegelichte gronden tot ongewenst persoon verklaarden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen