Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Droom komt uit voor Peter Jackson

Shownieuws

Met de remake van 'King Kong' komt voor Peter Jackson een droom uit zijn kindertijd uit. Reeds op 9-jarige leeftijd wist hij dat hij de film wilde maken.

Met de remake van 'King Kong' komt voor Peter Jackson een droom uit zijn kindertijd uit. Bij de Londense première, donderdagavond, vertelde hij dat het origineel uit 1933 hem reeds op 9-jarige leeftijd inspireerde tot zijn eigen verfilming. "Op mijn twaalfde was ik helemaal klaar om te gaan draaien. Ik dacht dat ik de nodige ervaring had, maar kwam helaas bedrogen uit. Ik was te ambitieus."

Jackson, die eerder de 'Lord of the rings'-trilogie maakte, vertelde dat hij geen filmmaker met een boodschap is. "Ik wil mensen gewoon entertainen", zei hij. "Niet meer en niet minder." De Nieuw-Zeelander is van plan de regisseursstoel voorlopig leeg te laten. Naar eigen zeggen om 'de batterij op te laden'. Jackson heeft de afgelopen tien jaar gewerkt aan 'Lord of the rings' en 'King Kong'. Afgezien van wat kleine projecten houdt hij zich de komende tijd koest.

Hoofdrolspeelster Naomi Watts gaf eveneens acte de présence op de première in Londen. Zij onthulde dat de opnamen hun fysieke tol eisten. "Mijn lichaam moest dagelijks door een kleine hel. Ik ben nogal fragiel en heb flink wat klappen gehad." Ook het spelen zonder decor was voor de actrice een uitdaging. "Gelukkig kreeg ik volop hulp van Peter", vertelde ze. "Tijdens emotionele scènes zette hij heel gevoelige muziek voor me op. Nou, dat hielp wel, hoor."

Peter Jacksons 'King Kong' draait vanaf woensdag in de Nederlansde bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen