Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Friends'-acteur Schwimmer maakt Broadway-debuut

Shownieuws

'Friends'-acteur David Schwimmer maakt zijn Broadway-debuut in 'The Caine mutiny court-martial', een stuk dat sinds 1954 al opgevoerd wordt in New York.

Acteur David Schwimmer maakt zijn Broadway-debuut in het toneelstuk 'The Caine mutiny court-martial'. Hij speelt vanaf mei de rol van luitenant Barney Greenwald in het drama dat zich afspeelt in de rechtszaal. Het toneelstuk is sinds 1954 op Broadway te zien. In de eerste versie speelde acteur Henry Fonda de rol van Greenwald.

'The Caine mutiny court-martial' is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Herman Wouk en gaat over een marineofficier die van zijn schip wordt gezet, waarop een rechtszaak volgt. Het boek werd ook verfilmd met Humphrey Bogart en José Ferrer in de hoofdrollen.

David Schwimmer werd bekend door zijn rol van Ross Geller in de hitserie 'Friends'. Tien seizoenen lang zette Schwimmer het personage neer en er werd gespeculeerd dat de zes acteurs die de hoofdrollen in de serie neerzetten astronomische salarissen kregen. De acteur stond al eerder op de planken. Zo speelde hij op West End in Londen naast Gwyneth Paltrow in het stuk 'Some girls'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen