Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carey acht keer genomineerd voor Grammy

Shownieuws

Mariah Carey is acht keer genomineerd voor een Grammy Award. De 35-jarige zangeres dingt onder meer mee naar een prijs in de categorie beste album van het jaar.

Mariah Carey is acht keer genomineerd voor een Grammy Award. De 35-jarige zangeres dingt onder meer mee naar een prijs in de categorieën beste album van het jaar - met de cd 'The emancipation of Mimi' - en beste lied van het jaar ('We belong together'). Ook Kanye West en John Legend hebben acht nominaties achter hun naam staan.

Van het album van Carey zijn meer dan vier miljoen exemplaren verkocht. De zangeres werd vijftien jaar geleden voor het eerst genomineerd voor een Grammy Award. Zij ontving eerder onder meer de onderscheiding voor beste nieuwkomer.

West is onder meer genomineerd in de categorieën beste album met de plaat 'Late registration' en beste lied. John Legend maakt onder meer kans een award te winnen in de categorieën beste nieuwkomer en beste mannelijke R&B zanger. Andere artiesten die meerdere nominaties hebben gekregen zijn onder anderen Gwen Stefani, 50 Cent en U2.

De uitreiking van de Grammy Awards staat 8 februari gepland in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen