Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ashlee Simpson onthult eetstoornis

Shownieuws

Zangeres Ashlee Simpson heeft in de Amerikaanse Cosmopolitan onthuld dat ze anorexia heeft gehad, maar er met behulp van haar ouders weer bovenop is gekomen.

De Amerikaanse zangeres en actrice Ashlee Simpson heeft onthuld dat ze anorexia heeft gehad. In een interview met de Amerikaanse editie van het tijdschrift Cosmopolitan zegt de zangeres dat ze zes maanden lang 'niet echt heeft gegeten' totdat haar familie ingreep. "Mijn ouders zorgden dat ik weer ging eten en dat heeft zeker geholpen."

De eetstoornis ontwikkelde zich toen Ashlee als 11-jarig meisje werd aangenomen op de 'School of American ballet'. "Ik was omringd door veel meisjes met eetstoornissen en eigenlijk had ik zelf nog geen heel groot probleem."

Nu eet de 21-jarige Simpson weer goed en ze heeft van de ervaring geleerd om van haar lijf te houden. Wel vindt de zangeres het nog steeds lastig als ze beseft dat er nog heel veel meisjes zijn met een vertekend lichaamsbeeld. "Het is droevig als mensen te veel gewicht georiënteerd worden en niet in de spiegel zien hoe mooi ze eigenlijk zijn. Het is juist sexy om geen botje te zijn."

Ashlee Simpson heeft twee albums gemaakt, 'Autobiography' en 'I am me'. Ze speelde in films als 'The hot chick' en 'Undiscovered'. Ashlee is het zusje van zangeres en actrice Jessica Simpson, die de grote bekendheid verwierf met haar realityshow 'Newlyweds: Nick & Jessica'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen