Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse artiesten brengen ode aan John Lennon

Shownieuws

Een keur aan Nederlandse artiesten treedt donderdag op tijdens 'Give peace a chance: ode aan John Lennon'. De ex-Beatle werd 25 jaar geleden doodgeschoten.

Nederlandse artiesten als Acda & de Munnik, Henk Westbroek en Birgit treden donderdag op tijdens 'Give peace a chance: ode aan John Lennon' in de Melkweg in Amterdam. De zanger en liedjesschrijver, die ook bekend stond als politiek activist strijdend voor vrede, werd op deze dag precies 25 jaar geleden doodgeschoten.

De opbrengst van het concert, waarbij de artiesten alleen nummers van Lennon of zijn band The Beatles ten gehore brengen, komt ten goede aan de liefdadige organisatie War Child.

De sterfdag van de muzieklegende wordt wereldwijd herdacht. In de Abbey Road-studio's in Londen brengen Engelse artiesten als Jamie Cullum en Paul Weller een hommage aan de Beatle. Het concert wordt live uitgezonden op de radio-omroep Sirius Satellite Radio. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft verschillende muzikanten, onder wie zangeres Avril Lavigne en de Black Eyed Peas, bereid gevonden om hun favoriete Lennon-nummers op te nemen. Lavigne covert 'Imagine' en de Black Eyed Peas doen 'Power to the people' voor het project.

Er zijn ook andere activiteiten. In Liverpool, Lennons geboorteplaats, worden meer dan duizend boodschappen aan de liedjesschrijver, vastgemaakt aan witte ballonnen, opgelaten. Ook kan het publiek in een kerk in Liverpool een boek ter nagedachtenis aan Lennon tekenen.

John Lennon werd op 8 december 1980 voor zijn huis in New York doodgeschoten door Mark Chapman. Eerder had Lennon voor Chapman een exemplaar van zijn album 'Double fantasy' gesigneerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen