Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hans Klok niet in buurt officieel gedeelte WK-loting

Shownieuws

De Nederlandse illusionist Hans Klok moet uit de buurt blijven van de officiële handelingen rond de WK-loting. Klok luistert vrijdag de poule-indeling op.

De Nederlandse illusionist Hans Klok moet uit de buurt blijven van de officiële handelingen rond de WK-loting. Klok luistert vrijdag de poule-indeling in het Duitse Leipzig op, maar de wereldvoetbalbond Fifa wil geen gegoochel bij de loting. Dat zegt Klok donderdag in een interview in Algemeen Dagblad.

De illusionist mag zes trucs uitvoeren in zes minuten. "In ieder geval laat ik de beker, het logo van het WK, de mascotte en het eerste officiële promotieartikel uit het niets tevoorschijn komen. Al zou het natuurlijk een schitterend bedrijfsongeval zijn als ik de beker niet meer laat terugkeren", zegt Klok in de krant.

De Fifa, volgens Klok toch een 'gezelschap stijve heren', wil tijdens de WK-presentatie iets luchtigs laten zien en had eerst David Copperfield in gedachten om een aantal trucs te vertonen. Uiteindelijk is gekozen voor de Nederlandse illusionist, omdat de voorkeur werd gegeven aan een Europeaan. Het Duitse topmodel Heidi Klum heeft de presentatie van de avond in handen.

De WK-loting wordt vrijdag vanaf 20.30 uur rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen