Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson maakt serie over Nederlandse onderduikster

Shownieuws

Mel Gibson is van plan om een miniserie te maken over het leven van de Nederlandse Holocaustoverlevende Flory van Beek. Ze was ondergedoken in Amersfoort.

Mel Gibson is van plan om een miniserie te maken over het leven van de Nederlandse Holocaust-overlevende Flory van Beek. De joodse vrouw zat tijdens de Tweede Wereldoorlog drie jaar ondergedoken in Amersfoort. Gibsons productiebedrijf baseert de vier uur durende miniserie op de autobiografie die Van Beek in 1998 uitbracht.

Het project heeft in Hollywood al enige wenkbrauwen doen optrekken. Zo wordt door critici beweerd dat zijn film 'Passion of the christ' antisemitische elementen bevat. Ook de vader van Gibson wordt erbij betrokken, omdat die ontkent dat de Holocaust ooit heeft plaatsgevonden.

De serie wordt gemaakt voor de Amerikaanse omroep ABC, maar heeft officieel nog niet het groene licht gekregen. De vice-president van de omroep zegt wel dat de controverse rondom de plannen wel een hoop publiciteit oplevert, maar vindt het nog te vroeg voor zoveel kritiek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen