Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Piet Piraat krijgt eigen radioshow

Shownieuws

Kinderheld Piet Piraat krijgt op de radiozender Radio BEMBEM een eigen show. Het station start op 21 december en is een initiatief van Studio 100 en Q-music.

Kinderheld Piet Piraat krijgt op de nieuwe radiozender 'Radio BEMBEM' een eigen radioshow. Het nieuwe kinderradiostation start op 21 december via internet en is een initiatief van Studio 100 en het radiostation Q-music. Het nieuwe station richt zich op Nederlandstalige kinderen in de leeftijdscategorie van 3 tot 9 jaar.

Het station zendt 24 uur per dag toegankelijke muziek uit voor deze doelgroep, afgewisseld met een aantal programma's op vaste tijdstippen. Naast de show op zaterdagochtend van Piet Piraat, staat iedere maandag 'De keuze van de kids' geprogrammeerd. Hierin komen van een schoolklas de favoriete nummers voor. Op woensdag presenteert een willekeurig kind 'De BEMBEM show'. Hierin wordt iedere week een bekende of onbekende gast ontvangen. Ten slotte kunnen de kinderen elke avond om half zeven luisteren naar een verhaaltje voor het slapengaan.

De uitzendingen van Radio BEMBEM lopen In het begin via het internet. Maar volgens de bedenkers is het streven een zo breed mogelijke verspreiding in een later stadium. De muzieksamenstelling is volledig afgestemd op de leefwereld van de kinderen. Op de zender zal niet alleen muziek te horen zijn van artiesten als Kabouter Plop en de meidengroep K3, die onder contract staan bij Studio 100.

Radio BEMBEM wordt tegelijkertijd in Vlaanderen én in Nederland gelanceerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen