Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Franse Vogue in teken van Kate Moss

Shownieuws

De Franse Vogue trekt zich niets aan van de commotie rondom Kate Moss. Het blad wijdt demonstratief het hele decembernummer aan het Britse topmodel.

De Franse Vogue trekt zich niets aan van de commotie rondom Kate Moss. Het blad wijdt demonstratief het hele decembernummer aan het Britse topmodel. Niet alleen staat Kate op de vier verschillende covers, ze is deze maand ook gastredactrice van het modeblad. De uitgave ligt donderdag in de winkels en heeft het thema 'scandalous beauty', schandalige schoonheid.

In het nummer geven gerenommeerde personen uit de mode-industrie hun mening over Moss. Zo zegt François-Henri Pinault, wiens bedrijf Gucci en Yves Saint Laurent huisvest, dat Kate een symbool van vrijheid is. "Wat ze allemaal in haar privé-leven uitspookt, interesseert me niets", zegt de modegigant. Chanel, Burberry en H&M zegden contracten met Moss op nadat een Brits roddelblad een foto had geplaatst waarop duidelijk te zien was dat het ze cocaïne gebruikte. Yves Saint Laurent deed dat niet. Moss is nog altijd het gezicht van het parfum Opium.

Onlangs maakte Moss haar comeback in een campagne van de Italiaanse ontwerper Roberto Cavalli. En ook Vogue steunt het model. "We houden van Kate omdat er een soort gevaar om haar heen hangt", laat het blad weten. "We gaan niet met modder gooien omdat ze zich privé in de nesten heeft gewerkt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen