Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling werd misselijk van zijn succes

Shownieuws

Gerard Joling heeft het weleens moeilijk gehad met het feit dat hij plotseling weer overal gewild was. "Daar werd ik in het begin weleens misselijk van."

Zanger en televisiepersoonlijkheid Gerard Joling heeft het weleens moeilijk gehad met het feit dat hij plotseling weer overal gewild was. Hij kreeg volgens eigen zeggen niet zozeer aandacht vanwege zijn zangcapaciteiten, maar vooral doordat hij als een grappige persoonlijkheid werd gezien. "Daar werd ik in het begin weleens misselijk van", zegt Joling in een interview met Televizier.

Inmiddels heeft de zanger een scheiding gemaakt tussen zijn persoonlijkheid en zijn platen en voelt hij geen frustratie meer. "Ik doe uiteindelijk toch wel mijn ding en dat blijft optreden. Gelukkig maar, want volgens mij ben ik geboren om te entertainen." Wel denkt Gerard dat het allemaal iets te veel is, zijn agenda puilt uit en zelfs John de Mol begrijpt niet hoe hij alles voor elkaar krijgt.

Dat wil niet zeggen dat Joling denkt aan het einde van zijn carrière. "Ik denk dat dit succes een soort verslaving is, ook ik wil erbij horen." Maar de artiest is reëel en weet dat er een dag komt dat het doek zal vallen. "Als de dag komt dat ik wordt uitgekotst, zal ik daar best moeite mee hebben. Maar ooit zal ook ik er vrede mee hebben."

Voorlopig staat Joling nog volop in de publiciteit. Hij presenteert verschillende programma's als 'Shownieuws' en 'Joling & Gordon over de vloer'. Ook staat de zanger met zijn collega's René Froger en Gordon in mei voor de tweede maal als 'Toppers' op het podium.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen