Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angela Schijf schrikt van eigen film

Shownieuws

Angela Schijf speelt zelf mee in avonturenfilm 'De griezelbus'. Toch vond ze het eindresultaat behoorlijk spannend. "Ik ben een paar keer flink geschrokken."

Angela Schijf speelt zelf mee in de avonturenfilm 'De griezelbus'. Toch vond ze het eindresultaat behoorlijk spannend. "Ik ben een paar keer flink geschrokken", vertelt de 26-jarige actrice in een interview met Mikro Gids. "En dat terwijl ik het verhaal dus al helemaal kende." 'De griezelbus' draait vanaf woensdagavond in de bioscoop.

De film gaat over het jongetje Onnoval dat op school behoorlijk wordt gepest. Om wraak te nemen op zijn klasgenootjes schrijft hij een verhaal: 'De griezelbus'. Daarin verandert een schoolreisje van de klas in een nachtmerrie. Als de klas op een gegeven moment echt op reis gaat, dreigt het verhaal van Onnoval werkelijkheid te worden.

Schijf speelt in de familiefilm de kattige zuster Ursula die de rechterhand is van de gemene Graaf Vlapano, gespeeld door Willem Nijholt. Voor de rol moest ze kattenlenzen in waarmee ze nauwelijks kon zien. Ook de rest van haar uiterlijk werd flink aangepast. "Ik moest elke dag drie uur worden toegetakeld in de make-up", zegt Angela. "Ik zag mezelf transformeren en voelde dat ook. Dat was een heel nieuwe ervaring voor me."

Angela Schijf is bekend van de rol van Kim in 'Goede tijden, slechte tijden' en uit films als 'Ik ook van jou' en 'Van God los'. In januari gaat ze het toneel op. Ze is dan naast Daan Schuurmans te zien in de zwarte komedie 'Petits crimes'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen