Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brigitte Bardot opnieuw in de bres voor zeehondjes

Shownieuws

Brigitte Bardot zet zich weer in voor het lot van zeehondjes. Met een groep dierenactivisten is ze een schijnproces begonnen tegen de zeehondenjacht in Canada.

Brigitte Bardot zet zich opnieuw in voor het lot van zeehondjes. Met een groep dierenrechtenactivisten is ze een schijnproces begonnen tegen de zeehondenjacht in Canada. "We hervatten het gevecht dat we al 28 jaar voeren tegen deze monsterlijke afslachting", zegt de 71-jarige voormalig filmster. "Ik laat me niet tot rust manen. Voor mijn dood wil ik resultaat". Bardot speelde maandag tijdens het proces de rol van aanklager.

Volgens Bardot is de zeehondenjacht elke drie jaar goed voor 'een wreed bloedblad waarin één miljoen zeehonden op gruwelijke wijze omkomen'. Het schijnproces wordt niet erkend, maar Canada krijgt het verzoek de jacht onmiddellijk te staken. Andere landen worden opgeroepen het land te boycotten.

In 1969 werd voor het eerst heftig geprotesteerd tegen de zeehondenjacht. Bardot was één van de vele beroemdheden die zich er toentertijd met hart en ziel voor inzetten. De acties leidden tot een verbod op de jacht van withuiden -babyzeehondjes, populair om hun sneeuwwitte vacht- in 1983. In 1996 hief Canada het verbod op en kon de strijd opnieuw beginnen. Volgens Canadese autoriteiten is de jacht noodzakelijk voor het inkomen van gemeenschappen die aan de kust leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen