Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stevie Wonder houdt niet van 'gejengel' van r&b-zangeressen

Shownieuws

Stevie Wonder heeft het niet zo op het 'ellenlange gejengel van sommige r&b-zangeressen'. Maar hij is over het algemeen zeer tevreden over het muziekaanbod.

Stevie Wonder houdt niet van 'gejengel' van r&b-zangeressen

Soul-legende Stevie Wonder heeft het niet zo op het 'ellenlange gejengel van sommige r&b-zangeressen', zegt hij in Veronica Magazine. De zanger is over het algemeen zeer tevreden over het huidige muziekaanbod en is dol op Jay-Z en diens vriendin Beyoncé. Zelf kwam de soul-legende dit jaar na tien jaar met een nieuw album, 'A time to love'.

De 55-jarige Wonder heeft positieve en negatieve momenten gekend tijdens de opnamen van het album. "Mijn broer Larry werd ernstig ziek en bij mijn eerste vrouw werd borstkanker geconstateerd. Ik wist dat ik ze niet lang mee bij me zou hebben Maar er zijn me ook geweldige dingen overkomen. Ik heb er bijvoorbeeld twee zoontjes bij gekregen." Stevie wilde graag al zijn ervaringen delen op zijn nieuwe plaat, vandaar dat het tien jaar heeft geduurd voor die af was. "Ik wil die dingen laten zien zoals ik ze zie. Ik ga me niet verontschuldigen voor het feit dat mijn album wat later uitkomt. Als ik je iets geef, dan is het een statement voor altijd."

Stevie Wonder werd blind geboren, maar is momenteel in gesprek met doktoren om een operatie te ondergaan waardoor hij misschien weer kan zien. "Ik zou een geschikte kandidaat kunnen zijn omdat ik een tijdje geleden licht heb gezien. Maar er is nog niets gebeurd waardoor ik kan zien", zegt de megaster. Wel is duidelijk wat hij graag wil zien als de operatie een succes is. "Er zijn zoveel geweldige vrouwen, ik ga mijn ogen goed de kost geven. Ze zullen overuren draaien."

Voor de komende jaren staan er nog genoeg plannen op stapel voor Stevie naast het opvoeden van zijn kinderen. Zijn volgende plaat wordt een gospelalbum en daarna wil hij nog een jazzalbum en een plaat voor kinderen. "En ik hoop volgend jaar concerten te geven in Europa, een grote tournee lijkt me geweldig. Zo groot als ik nog nooit heb gedaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen