Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dief bekent chantage uitgever Harry Potter

Shownieuws

Een man uit Groot-Brittanië heeft bekend de uitgever van Harry Potterboeken te hebben gechanteerd, meldt de BBC. Hem hangt een zware straf boven het hoofd.

Een Britse medewerker van een distributiecentrum heeft voor een rechtbank bekend dat hij de uitgever van Harry Potterboeken heeft gechanteerd, meldt de BBC. De man had in juni twee exemplaren van het nieuwste boek gestolen op zijn werk in Corby. Hij dreigde de boeken in de openbaarheid te brengen als de uitgever hem geen geld zou geven.

De man werd in juni opgepakt voor de diefstal van de boeken, nadat hij had geprobeerd deze aan Engelse dagbladen te verkopen. Volgens de BBC heeft de medewerker later – toen hij op borgtocht vrij was – geprobeerd uitgeverij Bloomsbury te chanteren.

De dief zou ook hebben toegegeven dat hij tijdens de onderhandelingen met de kranten een journalist van The Sun heeft bedreigd met een neppistool. Volgens de rechter kan hij op een pittige gevangenisstraf rekenen. De advocaat van de verdachte heeft om uitstel van het vonnis gevraagd. Volgens de raadsvrouw is extra onderzoek vereist.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen