Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Raad Amsterdam verwerpt verkoop AT5

Shownieuws

De gemeenteraad van Amsterdam heeft vanmiddag het voorstel van burgemeester en wethouders verworpen om de tv-zender AT5 aan UPC-dochter Chellomedia te verkopen.

De gemeenteraad van Amsterdam heeft woensdag een voorstel verworpen om de lokale zender AT5 aan Chellomedia te verkopen. Alleen het CDA en de VVD stemden voor. De gemeente moet nu een nieuw plan bedenken om de tv-zender in de lucht te houden.

Verantwoordelijk wethouder Hannah Belliott heeft de raad opgeroepen met een nieuw toekomstplan voor AT5 te komen. De PvdA zou aan een motie werken, die bij de komende begrotingsvergadering moet worden gepresenteerd.

De afgelopen jaren is de toekomst van AT5 onzeker geweest. De zender kreeg jaarlijks 1,8 miljoen euro subsidie van de gemeente, maar dit is geen structurele overeenkomst. Het college van burgemeester en wethouders dacht met het onderbrengen van de zender bij UPC-dochter Chellomedia de toekomst van AT5 veilig te kunnen stellen.

Een verzoek van Mokum Mobiel en GroenLinks om AT5 opnieuw te proberen aan de regionale zender RTV Noord-Holland te koppelen, acht een woordvoerder van Belliott niet waarschijnlijk. "Het college heeft laten weten daar geen heil in te zien." Wel onderkent de gehele raad volgens de woordvoerder het belang van AT5 voor de stad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen