Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Huisarts die dood Marilyn Monroe bekendmaakte overleden

Shownieuws

De arts die het overlijden van Marilyn Monroe bekendmaakte en oordeelde dat Monroe zelfmoord had gepleegd, Hyman Engelberg, is op 92-jarige leeftijd overleden.

(Novum/AP) - De arts die het overlijden van Marilyn Monroe bekendmaakte en oordeelde dat Monroe zelfmoord had gepleegd, Hyman Engelberg, is maandag op 92-jarige leeftijd overleden.

Engelberg was in het verleden de huisarts van bijna honderd Hollywood-sterren, onder wie behalve Monroe, Burt Lancaster, Danny Kaye, Rita Hayworth en Walter Matthau. Hij deed ook wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar het verband tussen roken en hartaanvallen. Maar zijn grootste bekendheid dankt hij aan het telefoontje dat hij op 5 augustus 1962 pleegde met de politie in Los Angeles. "Ik ben dokter Hyman Engelberg, de arts van Marilyn Monroe. Ik ben in haar huis. Ze heeft zelfmoord gepleegd", zei hij tegen de politie.

Engelberg vertelde Monroe twee of drie dagen eerder het slaapmiddel Nembutal te hebben voorgeschreven en haar te hebben gezegd dat ze elke avond een tablet moest nemen. Op haar nachtkastje stond een lege pot waarin vijftig slaaptabletten hadden gezeten, plus nog een stuk of vijftien medicijnpotjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen