Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Jeugdspeler Rozendaal is geen gangster'

Shownieuws

Heerenveen heeft jeugdspeler Rozendaal een waarschuwing gegeven. Op het internet circuleren foto's waarop het lijkt of hij bezig is met cocaïne en een pistool.

Jeugdspeler Rawley Rozendaal houdt er volgens zijn club Heerenveen geen gangsterpraktijken op na. Op een website staan foto's waarop de indruk wordt gewekt dat de voetballer in de weer is met cocaïne en een pistool. Rawley zegt dat de coke en het pistool nep zijn. De club gelooft hem, maar spreekt van een misplaatste grap.

De Friese club was snel op de hoogte van de foto's. Rozendaal vertelde dat hij met vrienden een paar stoere foto's wilde maken. "We geloven hem op zijn woord," zegt Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde. "Voor hemzelf en voor de club is het natuurlijk geen handige grap. Daarom hebben we hem een waarschuwing gegeven. Voor ons is de kous daarmee af."

De 17-jarige Rozendaal verruilde begin dit jaar Ajax voor Heerenveen. De buitenspeler kwam meerdere malen uit voor het Nederlands elftal voor spelers tot 17 jaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen