Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oasis geeft na acht jaar weer concert in Nederland

Shownieuws

De Britse band Oasis heeft woensdagavond voor het eerst in acht jaar een volledig concert gegeven in Nederland. De nieuwe single komt op 28 november uit.

De Britse band Oasis heeft woensdagavond voor het eerst in acht jaar een volledig concert gegeven in Nederland. De broers Liam en Noel Gallagher deden de Amsterdamse Heineken Music Hall aan om hun recente album 'Don't believe the truth' te promoten. De twee broers brachten op 3 juni al een kortstondig bezoek aan Nederland om ter promotie van het album een akoestisch mini-concert te geven, maar hiervoor waren geen kaarten te koop.

Van het nieuwe album van de Britse band zijn de twee singles 'Lyla' en 'The importance of being idle' uitgebracht. Het album 'Don't believe the truth' bereikte in Groot-Brittannië en Japan de eerste plaats in de album hitlijst. De nieuwe single 'Let there be love' wordt op 28 november uitgebracht.

Oasis stond in 2000 nog op Pinkpop, maar vanwege de afwezigheid van Noel Gallagher zien fans dit niet als 'een echt optreden van Oasis'. Het laatste 'echte' concert vond in 1997 plaats in de Brabanthallen in Den Bosch.

'Don't believe the truth' is het zesde studioalbum van Oasis. Het laatste album 'Heathen chemistry' werd in 2002 uitgebracht. De band brak in 1994 door met de hit 'Supersonic' van het debuutalbum 'Definitely maybe'. Dit album wordt opgevolgd door '(What's the story) morning glory?', waarop de hit 'Wonderwall' staat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen