Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Van Kooten en De Bie presenteren 'Audiotheek'

Shownieuws

Kees van Kooten en Wim de Bie hebben woensdag de cd-box 'Audiotheek' gepresenteerd. De box is de eerste samenwerking van het duo in zeven jaar.

Kees van Kooten en Wim de Bie hebben woensdag de cd-box 'Audiotheek' gepresenteerd. Het eerste exemplaar reikten de twee directeuren van het Simplisties Verbond in het Amsterdamse Filmmuseum uit aan schrijver Rinus Ferdinandusse. De box is de eerste samenwerking van het duo Van Kooten en De Bie in zeven jaar.

Aan het begin van de persconferentie stelt Van Kooten de vraag of het wel gepast is om een 'luchtige bijeenkomst' te houden op 2 november, de dag dat Theo van Gogh is vermoord. Kees geeft meteen zelf het antwoord: "Ja, want als er iets bij Theo past is het vrolijkheid." De Bie vult aan dat 'kwaad zijn' ook bij Theo paste. Van Kooten en De Bie draaien het nummer 'Onze God is de beste' van de Positivo's uit 1984 en dragen het op aan Van Gogh.

De box bevat negen lp's en een maxi-single die Van Kooten en De Bie tussen 1967 en 1987 hebben gemaakt. De bonus-cd in de box is 'De typeplanner'. Het is voor het duo een duidelijke zaak waarom er een cd moest komen met de stemmen van tien typetjes, die mensen de juiste kant op leidt. "Nederland is de weg kwijt. We willen mensen weer terug op de route krijgen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen