Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnames film over 9/11 New York begonnen

Shownieuws

Stone is begonnen met de opnames voor één van de eerste films over de ramp van 11 september in New York. Het grootste gedeelte wordt opgenomen in Los Angeles.

Regisseur Oliver Stone is begonnen met de opnames voor één van de eerste Hollywood-films over de ramp van 11 september 2001 in New York. Het grootste gedeelte van de ramp zelf wordt niet opgenomen in New York, maar in een studio in Los Angeles. De torens worden wel in nieuwsbeelden getoond, maar op televisieschermen op de achtergrond. "We maken geen 'torens-titanic-versie'", zegt de producent van de film.

De producenten hebben na veel overleg met nabestaanden besloten zo min mogelijk te filmen in New York en weg te blijven uit het gebied van de ramp. Familieleden van slachtoffers, die gesproken hebben met de producenten, weten nog steeds niet zeker of Hollywood een dergelijke ramp als 11 september met respect kan verfilmen.

De film van Oliver Stone is niet de eerste film over de ramp van 11 september. 'Flight 93'gaat over het gekaapte vliegtuig dat neerstortte in Pennsylvania. Deze film wordt in april verwacht in de bioscoop.

Nicolas Cage speelt een politieman, die na 22 uur wordt gered onder het puin van de ruïnes. De titel van Stone's project is nog niet bekend. De film draait mogelijk vanaf 11 augustus in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen