Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kinderen kunnen Nijntje in ziekenhuis zien

Shownieuws

'Nijntje is er weer' wordt opgevoerd in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Alle patiëntjes die zijn opgenomen mogen de musical bekijken.

De musical 'Nijntje is er weer' wordt vrijdag opgevoerd in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Alle patiëntjes die zijn opgenomen in het kinderziekenhuis mogen de uitvoering bekijken en ook hun ouders zijn welkom. De meeste originele castleden van de productie kruipen in Rotterdam opnieuw in de huid van hun musicalkarakters. Alleen Nijntje wordt door een andere actrice vertolkt. Tonje Langeveld neemt de rol over van Eva Poppink.

De uitvoering zal wel wat verschillen van de productie die in het theater te zien is. Een ziekenhuis huisvest niet dezelfde faciliteiten. "Toch gaan we proberen om met datgene wat we daar kwijt kunnen een zo goed mogelijke voorstelling te brengen", zegt een woordvoerder van de producent van de musical.

Op 26 december begint 'Nijntje is er weer' aan zijn derde seizoen. Het verhaal is gebaseerd op de verhalen over het konijn Nijntje van Dick Bruna en het script en de liedjes zijn geschreven door Ivo de Wijs. Actrice Joanne Swaan kreeg voor haar rol van Oma Pluis de John Kraaijkamp Musical Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen