Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West inspireert Franz Ferdinand

Shownieuws

Franz Ferdinand duikt in januari opnieuw de studio in. De band heeft veertien nummers geschreven tijdens jamsessies en is geïnspireerd door rapper Kanye West.

Franz Ferdinand duikt in januari opnieuw de studio in. Dat heeft frontman Alex Kapranos op MTV bekendgemaakt. De Schotse band zegt de afgelopen maanden veertien nummers te hebben geschreven tijdens jamsessies bij soundchecks.

Kapranos liet in het gesprek ook doorschemeren dat de nieuwe Franz Ferdinand-nummers erg verschillen van alles wat de rockgroep tot nu toe heeft laten horen. Zo heeft de band de laatste maanden veel geluisterd naar rapper Kanye West, die erg van invloed zou zijn geweest op het nieuwe materiaal. Dat de Franz Ferdinand-leden van hiphop houden, is bekend. Twee jaar terug vertelde de groep in interviews dat ze haar tweede album met hiphopproducer Dan The Automator wilde opnemen. Deze is onder meer bekend van zijn werk met de Gorillaz. Toch kwam er van de samenwerking met Dan The Automator uiteindelijk niets.

Dit jaar bracht Franz Ferdinand het tweede album 'You could have it so much better' uit. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe nummers zullen verschijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen