Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rechtszaak Boy George tot februari uitgesteld

Shownieuws

Boy George moet volgend jaar voor de rechtbank te verschijnen. De zanger van de popgroep Culture Club was drie maanden geleden gearresteerd wegens drugsbezit.

Boy George hoeft pas volgend jaar voor de Amerikaanse rechtbank te verschijnen. De Engelse zanger, die in de jaren tachtig bekendheid vergaarde met de popgroep Culture Club, had afgelopen maandag voor een rechtbank in New York moeten verschijnen. Hij was drie maanden geleden gearresteerd wegens drugsbezit.

George, die eigenlijk George O'Dowd heet, had via zijn advocaat laten weten in Engeland te zitten. Hij zou daar studio- en schrijfbezigheden hebben. De rechtbank verschoof de datum van de zaak hierop naar 1 februari.

Boy George had op 7 oktober de politie over de vloer gekregen nadat hij het Amerikaanse alarmnummer 911 had gebeld. De nu 44-jarige zanger dacht dat iemand in zijn appartement in Manhattan aan het inbreken was. De gearriveerde agenten troffen in de woning geen inbreker aan, maar vonden wel een kleine hoeveelheid cocaïne op het bureau van de popster. Na een avond in de cel te hebben doorgebracht, werd George de volgende dag zonder borgsom weer vrijgelaten. De gevonden hoeveelheid drugs zou voor justitie te klein zijn om een borgsom te vragen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen