Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuwe afleveringen 'West Wing' met John Spencer

Shownieuws

De vorige week overleden acteur John Spencer is binnenkort in nieuwe afleveringen van 'The West Wing' te zien. Over de toekomst van de serie wordt nog gepraat.

De vorige week overleden acteur John Spencer is binnenkort in twee nieuwe afleveringen van 'The West Wing' te zien. Over de toekomst van de serie is nog geen beslissing genomen. Over twee weken gaan de programmamakers daarover vergaderen. Of de serie zonder Spencer doorgaat, en zo ja op welke manier, wordt dan besproken. De kijkcijfers liepen de laatste tijd terug, dus de vooruitzichten zijn niet positief.

Spencer is vrijdag op 58-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. De acteur werd donderdag opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. Volgens een collega van de acteur had Spencer eerder te kampen met gezondheidsproblemen, maar leken de klachten verleden tijd.

De acteur vertolkte sinds 1999 de rol van Leo McGarry in 'The West Wing', een televisieserie over de president van Amerika. Zijn personage in de serie was de rechterhand van de president en werd, parallel aan zijn eigen noodlot, getroffen door een hartaanval. Hierdoor moest hij zijn baan in het Witte Huis opgeven, maar hij maakte een succesvolle comeback als vice-president. In 2002 ontving Spencer een Emmy Award voor zijn vertolking van Leo.

Spencer speelde eerder in televisieseries als 'L.A. Law' en 'Trinity'. Ook was hij te zien in verschillende speelfilms, waaronder 'The rock', 'Sea of love' en 'The negotiator'. De Amerikaanse acteur zou dinsdag 59 jaar zijn geworden.

Volgend jaar worden de nog niet uitgezonden afleveringen van 'The West Wing' getoond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen