Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wallace en Gromit krijgen zestien Annie Award-nominaties

Shownieuws

'Wallace and Gromit: the curse of the were-rabbit', heeft zestien Annie Award-nominaties in de wacht gesleept, waaronder die voor beste animatiefilm.

De nieuwste Aardmanfilm 'Wallace and Gromit: the curse of the were-rabbit', heeft zestien Annie Award-nominaties in de wacht gesleept. De Annie Award is de belangrijkste prijs in de animatiefilm-industrie. De film kreeg onder meer nominaties in de categorieën beste animatiefilm, beste regie en beste muziek. Ook zijn onder meer Helena Bonham Carter en Ralph Fiennes genomineerd voor hun stemrollen in de animatiefilm.

De Dreamworks-productie 'Madagascar' is tweede in de lijst met negen nominaties. Ook deze film is genomineerd als beste animatiefilm. Voor beste animatiefilm zijn ook 'Chicken little', 'Corpse bride' en 'Howl's moving castle' genomineerd.

'Wallace and Gromit: the curse of the were-rabbit' is de eerste lange film met het duo Wallace en Gromit. Ze moeten het opnemen tegen een groot konijn dat groentetuintjes in de stad verwoest. Eerder werden er wel korte films met de twee gemaakt.

De Annie Awards worden op 4 februari uitgereikt in de Amerikaanse stad Glendale.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen