Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Georgina Verbaan haat de winter

Shownieuws

Actrice Georgina Verbaan heeft niets met de winter. Dit zei ze tijdens de première van 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe'.

Voor de première van 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' was de Amsterdamse bioscoop Tuschinski maandagavond voorzien van winterse versieringen. Bekende Nederlanders als presentatrice Sonja Silva, acteur Sander Foppele en actrice Georgina Verbaan hebben niets met het koude seizoen. "Ik vind de winter echt vreselijk, ik haat het intens", zei Verbaan tegen Novum Nieuws.

In de wereld van Narnia is het altijd winter, doordat de Witte Heks een vloek over het land heeft uitgesproken. Voor zangeres Hind heeft het koude jaargetijde ook veel weg van een vloek. "Ik ben echt een zomerkind", zei ze tegen Novum Nieuws. Radiomaker en muzikant Henk Westbroek is ook meer geïnteresseerd in de zomer. "Ik vind de aankleding van de dames op het strand dan een stuk aanlokkelijker", lachte Westbroek.

In de film ontdekken de vier kinderen Lucy, Edmund, Susan en Peter Pevensie een magische kast in het landhuis van een oude professor. Via deze magische kast komen ze in de wereld van Narnia met sprekende dieren, dwergen, bosgoden en de leeuw Aslan. Pianist Wibi Soerjadi heeft wel oren naar een magische kast. "Ik zou er wel een op mijn zolder willen en als je hem dan open doet, dan moet je het gevoel krijgen dat je een heel andere wereld binnenstapt."

Het magische genre van de film trekt ook het illusionistenduo Oscar en Renzo Kazan aan. "Het sluit helemaal aan bij ons vak en de kast in huize Kazan zit boordevol trucs en illusies." Idols-jurylid Henkjan Smits hoopt daarentegen nooit zo'n kast in zijn huis aan te treffen. Maar de fantasiewereld schuwt hij niet. "Ik vind fantasie alleen maar goed, want het leidt tot creativiteit."

De wereld van de magische kasten, sprekende dieren en kou komt uit het brein van de Britse schrijver C.S. Lewis. De film is gebaseerd op zijn eerste kroniek van Narnia. Lewis schreef er zeven. Het werk van de auteur is verschillende bekende Nederlanders vrijwel onbekend. "Maar ik kan wel Shakespeare uit mijn hoofd citeren", zei Quote-hoofdredacteur Jort Kelder.

Ook regisseur Jean van der Velde is niet bekend met het werk van Lewis, maar hij zou het wel leuk vinden om ook een keer zoiets te verfilmen. "In Nederland moet je dan wel een heleboel geld hebben, je hebt toch heel veel special effects nodig. Hier zou je een echte leeuw moeten gebruiken. En dat is wel lastig, natuurlijk."

'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen