Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gekuiste 'Housewives' ook in China

Shownieuws

Chinese tv-kijkers kunnen nu ook genieten van de huisvrouwen uit Wisteria Lane. Wel is 'Desperate housewives' erg gekuist voor het in China op de buis kwam.

Chinese tv-kijkers kunnen vanaf nu ook genieten van de belevenissen van de huisvrouwen uit Wisteria Lane. Toch zijn de uitzendingen van 'Desperate housewives' behoorlijk gekuist voor ze in China op de buis konden worden gebracht.

Deze week waren de eerste afleveringen van de Amerikaanse comedy te zien bij het Chinese tv-station CCTV8. Het gehele eerste seizoen wordt met drie afleveringen per avond in één week uitgezonden. De Chinese overheid gaf toestemming om 'Desperate housewives' uit te zenden, omdat in het land steeds meer illegale dvd's de ronde doen. Wel moest de serie aan behoorlijk wat censuur worden onderworpen. Allereerst moest de naam veranderd worden van 'Desperate housewives' in 'Crazy housewives'. Daarnaast moest een groot aantal pikante scènes worden geschrapt. Zo duurde de eerste aflevering drie minuten korter dan normaal, doordat er enkele liefdesscènes en beelden van de hoofdrolspeelsters in lingerie waren weggehaald. Ook werden pikante woorden in de vertaling aangepast, omdat het volgens de directeuren van CCTV8 'te ranzig' voor de Chinese tv was.

Vorig jaar liet de Chinese overheid voor het eerst buitenlandse tv-programma's die 'westerse ideologie en politiek promoten' toe. Vooral onder studenten in China zijn illegale dvd's van Amerikaanse series als 'Sex and the city' en 'Desperate housewives' al enige tijd erg populair.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen