Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oud-Big Brother deelnemer doet aangifte tegen Endemol

Shownieuws

Oud-Big Brother-deelnemer Gert-Jan de Boer doet deze week aangifte tegen de producent van het programma, Endemol. Volgens De Boer wordt er 'gesjoemeld'.

Oud-Big Brother-deelnemer Gert-Jan de Boer doet deze week aangifte tegen de producent van het programma, Endemol. Dit meldt De Telegraaf dinsdag. Volgens De Boer wordt er tijdens de televisie-uitzendingen waarin het publiek via sms'jes zijn stem uit kan brengen 'gesjoemeld'. "Ik heb draaiboeken van de live-uitzendingen gekregen van medewerkers van Endemol waaruit blijkt dat al dagen van tevoren vaststond wie in het huis mochten blijven wonen", zegt Gert-Jan.

De Boer draagt aan dat Big Brother schermt met controle van een notaris maar de oud-deelnemer zegt een brief in handen te hebben waarin staat dat er op de stemming als zodanig geen toezicht wordt uitgevoerd. "De notaris kijkt niet eens naar hoeveel stemmen een kandidaat krijgt."

Ook heeft De Boer, die in 2001 meedeed aan het programma en toen doordrong tot de finale, het over 'kijkersbedrog'. "Kandidaten die goed scoren worden bewust onderaan de ranking geplaatst om kijkers te stimuleren zo veel mogelijk te bellen. Deze informatie kreeg ik van Endemol-medewerkers"

Donderdag is de finale van de vijfde editie van Big Brother. Ook voor deze finale kan er weer gestemd worden per sms. Gert-Jan de Boer is blij dat hij zijn gevoel voor rechtvaardigheid nu heeft geuit. "Ik wil dat boek sluiten, de bewijzen op tafel leggen. Justitie is nu aan zet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen