Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse prijs voor film Ang Lee over homo's

Shownieuws

'Brokeback mountain', een film over twee homoseksuele cowboys, heeft in de opmars naar de Golden Globes vier Satellite Awards gewonnen.

'Brokeback mountain', een film over twee homoseksuele cowboys, heeft in de opmars naar de Golden Globes vier Satellite Awards gewonnen. Na 'Million Dollar Baby' over euthanasie, vorig jaar de grote winnaar bij de Globes en de Oscars, is opnieuw een film met een controversieel onderwerp favoriet voor de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen.

'Brokeback mountain' van regisseur Ang Lee won dit weekeinde in het Beverly Hills-hotel in Los Angeles prijzen voor beste film, regie, montage en titelsong. Deze filmprijzen worden beschouwd als graadmeter voor de Golden Globes in januari, die weer als indicator voor de Oscars worden gezien. De film is zeven keer genomineerd voor een Golden Globe.

'Brokeback mountain', die 16 februari in Nederland in première gaat, gaat over twee cowboys die er in de Amerikaanse staat Wyoming een geheime romance op nahouden. Hoofdrolspelers zijn Heath Ledger ('A Knight's Tale') en Jake Gyllenhaal ('Donnie Darko').

'Walk the line', de film over het leven van Johnny Cash, won twee prijzen bij de Satellite Awards: voor beste comedy/musical en beste actrice (Reese Witherspoon). 'Star wars III: revenge of the Sith' ging ook met twee prijzen naar huis, voor beste special effects en vormgeving.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen