Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Brokeback mountain' grote winnaar Satellite Awards

Shownieuws

'Brokeback mountain' is de winnaar geworden bij de Satellite Awards. 'Brokeback mountain' kreeg onder meer de prijs voor beste film en regie.

De film 'Brokeback mountain' is de grote winnaar geworden bij de Satellite Awards. Deze filmprijzen worden beschouwd als graadmeter voor de Golden Globes, die weer als belangrijke indicatie voor de Oscar-uitreikingen worden gezien.

De Satellite Awards werden in het weekend voor de tiende keer uitgereikt in het Beverly Hills-hotel in Los Angeles. Elk jaar worden de beste acteurs, films, tv-programma's, dvd's en interactieve media van het afgelopen jaar gekozen. 'Brokeback mountain' sleepte prijzen in de wacht voor beste film, regie, montage en titelsong.

'Walk the line', de film over het leven van Johnny Cash, won twee prijzen. De film werd gekozen als beste comedy/musical, terwijl hoofdrolspeelster Reese Witherspoon de award van beste actrice kreeg. 'Star wars III: revenge of the Sith' ging ook met twee prijzen naar huis. De slotfilm uit de 'Star wars'-serie kreeg de prijs voor beste special effects en art direction.

'Brokeback mountain', van regisseur Ang Lee, maakt zeven keer kans op een Golden Globe. Ook hier is de film genomineerd in de categorieën beste acteur, beste film en beste actrice in een bijrol. De uitreiking van deze filmprijzen is op 16 januari. 'Brokeback mountain' gaat in Nederland op 16 februari in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen