Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veel BN'ers doen mee aan Nationale Nieuwsquiz

Shownieuws

Menig bekende Nederlander, zoals Aldith Hunkar, Jan Joost van Gangelen en Klaas Drupsteen probeert Nationale Nieuwsquiz te winnen.

Veel bekende Nederlanders, onder wie Aldith Hunkar, Jan Joost van Gangelen, Klaas Drupsteen, Huub Stapel, Henriëtte Tol, Menno Bentveld, Johannes van Dam en Bram van der Vlugt, proberen dit jaar de Nationale Nieuwsquiz te winnen. Dit jaar doen 36 kandidaten mee aan het tv-programma van de NCRV.

De Nationale Nieuwsquiz komt dit jaar voor de elfde keer op de buis. Na vragen en filmpjes over de actualiteiten van 2005 komt uiteindelijk de Nationale Nieuwskenner 2005 naar voren. Dit jaar komen onder meer aan bod: het Nederlandse nee tegen de nieuwe Europese grondwet, de komst van Talpa, het WK voetbal voor spelers tot 20 jaar in Nederland, de consternatie over de loslopende poema op de Veluwe, de wereldtitel polsstokhoogspringen van Rens Blom en het goud van Yuri van Gelder op het EK turnen.

Paul Rosenmöller is ditmaal de juryvoorzitter. In 1995 was hij de allereerste winnaar van de Nationale Nieuwsquiz. De Nationale Nieuwsquiz wordt gepresenteerd door Harmen Siezen en Mieke van der Weij. De uitzending is dinsdag op Nederland 1 te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen