Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sterren in Amerikaanse versies van films Van Gogh

Shownieuws

Steve Buscemi, Tony Shalhoub en Sienna Miller gaan een rol spelen in drie oude films van Theo van Gogh die volgend jaar in Amerika opnieuw worden opgenomen.

De acteurs Steve Buscemi, Tony Shalhoub en Sienna Miller spelen rollen in drie films van Theo van Gogh die volgend jaar in Amerika opnieuw worden opgenomen. Tony Shalhoub (bekend van de tv-serie 'Monk') is te zien in de Amerikaanse versie van 'Blind date', terwijl Steve Buscemi ('Pulp fiction') en Sienna Miller ('Alfie', 'Factory girl') de hoofdrollen vertolken in 'Interview'. Ook '06' wordt opnieuw verfilmd.

"Theo en ik hadden in 1999 al het plan opgevat om te proberen '06' in Amerika opnieuw te verfilmen", verklaart Gijs van de Westelaken van Van Goghs productiemaatschappij Column Producties tegenover Novum Nieuws. "Dat plan kwam indertijd niet van de grond, doordat Theo de Amerikaanse '06' zelf wilde regisseren en men alleen maar interesse had om de rechten te kopen. Twee jaar geleden bezochten we het filmfestival in Toronto, waar we door enkele productiemaatschappijen werden benaderd voor de rechten van 'Interview'. Maar ook ditmaal stond Theo erop de film zelf te maken. Toen we vorig jaar met 'Cool!' opnieuw op het festival waren, bleek dat de interesse om de films in Amerika op te nemen heel serieus was. Maar toen Theo werd vermoord kon de droom niet doorgaan."

Als eerbetoon aan de vermoorde cineast besloot Van de Westelaken om met Bruce Weiss, de Amerikaanse contactpersoon, te proberen 'Interview', 'Blind date' en '06' door Amerikaanse filmmakers alsnog in productie te laten nemen. Van de Westelaken: "Maar wel met de bedoeling om de films te maken op de manier zoals Theo altijd te werk ging. Dus er moet op een snelle manier worden gefilmd en de aandacht ligt bij de dialogen."

Weiss wist topacteur Steve Buscemi enthousiast te krijgen om 'Interview' te regisseren. Na enig aandringen besloot hij ook de hoofdrol te spelen. Van de Westelaken: "Steve vormt een perfecte tegenpool van Sienna Miller, net als Pierre Bokma met Katja Schuurman in de originele versie. Aanvankelijk wilde hij de hoofdrol niet spelen, omdat er in de film maar twee karakters zijn en hij dan voornamelijk zichzelf zou moeten regisseren. Maar Steve vond de film zó geweldig dat hij toch overstag ging."

De opnames van de Amerikaanse versies van 'Interview', 'Blind date' en '06' beginnen in januari. Naar verwachting gaan ze komende zomer in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen